perjantai 12. syyskuuta 2014

Go, Lievestuore Go!!!

Valtaosa lievestuorelaisista on jossain vaiheessa elämäänsä tormännyt tokaisuun: "Ai sä oot Lievestuoreelta, siellähän haisee aina pahalta." tai: "Jaa, Lievestuoreen Liisa..." Lievestuoreen identiteetti oli pitkään tehtaan piipun varjossa. Tiedettiin vaan Lipeälampi sekä Irvinin laulu likaojan juoksusta. Viime vuosina Lievestuoreella on tehty hartiavoimin töitä uuden, paremman imagon kehittämiseksi. Työtä on tehty hartia- ja talkoovoimin, oman kylän järjestöjen, yritysten ja tietysti kyläläisten toimesta.
Lipeälampi nyt :)
 

Yhtenä apulaisena uudessa nousussa on ollut Setlementin hallinnoiman LYHDE -hankkeen Lyhde -toimintamalli. Lyhteeseen kuulu Lievestuoreen yhdistykset sekä yrityksiä. Toimintamalli on yksinkertaisuudessaan nerokas;tehdään yhdessä. Yhdistämällä järjestöjen ja kyläläisten voimavarat ja tietotaito syntyy pienien purojen avulla iso joki.

Torikahvit
Vapaaehtoistyötä on tehty ja tullaan tekemään.  Voisin vannoa että yksikään järjestöjen järjestämä tapahtuma tai toiminta ei onnistu ilman isoa joukkoa vapaaehtoisia. Oli kyseessä sitten Kisan nousu ykkospesikseen tai Martti Suosalon teatteriesityksen järjestäminen.

Kunnanjohtaja kuvaili Lievestuoretta kesällä järjestetyssä (talkoovoimin tämäkin) kotiseutujuhlassa itsenäiseksi ja ylpeäksi kyläksi. Ja sitähän me ollaan. Ylpeästi, itse tehden - nöyrästi mutta sisukkaasti! Jos jotain ei ole, se tehdään. Jos muut ei, niin sitten ite!

Lyhde -toimintamalli on päässyt loppukahinoihin Oikeusministeriön Demokratiakilpailussa. Käykää äänestämässä Lyhde voittoon!! Lievestuore on todellakin ansainnut uuden pirteämmän imagonsa! Sekä mainetta ja kunniaa :)

Äänestämässä voi käydä alla olevien linkkien kautta

https://www.otakantaa.fi/fi-FI/Selaa_hankkeita/Demokratiapalkinnon_2014_yleisoaanestys#.VBFMGbcN4gw.facebook

https://www.facebook.com/Demokratiapalkinto?fref=ts

Tai osoitteessa www.lievestuorela.fi
                        www.lievestuore.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti