maanantai 1. syyskuuta 2014

Marmelademouse of the Yellow house

Niin kuin yleensä aina, ajatus pompsahti päähän `eimistään´: - muutama ilta sitten, kahvikuppi toisessa kädessä, ihan muita asioita pohtien. ”Blogi. Opistoblogi. Meidän opistolla pitäisi olla blogi.” Paikka, jossa voisi kertoa kaikesta opiston toimintaan liittyvästä. Asioista, joita tapahtuu, vaikka ne eivät välttämättä ulospäin näy. Asioista, jotka nimenomaan juuri näkyvät ulospäin. Asioista, joita seinien sisällä pohditaan ja ihmetellään, hämmästellään ja kummastellaan. Asioista, joita olisi tahtotila tehdä, mutta jotka eivät ole välttämättä pelkästään meistä itsestämme kiinni. Asioista, jotka sujuvat kuin tanssi, ja niistä, jotka ei todellakaan suju. Blogissa opistotalon oven saranoita voisi avata vielä hieman enemmän kuin mitä ne normaalisti aukeavat.

Blogiviidakossa on monen nimistä ja näköistä. Ja näyttipä löytyvän oikein ohjeita sille, millä perusteella blogin nimeä voisi lähteä miettimään! ”Leikittele sanoilla, etsi loppusointuja, englanti aina varma valinta, anna jo blogin nimellä lukijalle monta merkitystä, sido nimi maantieteellisesti tai paikallisesti...” Ahaa-hmmmm-no niin – mitäs sitä-jaa-olisikohan-entäs jos-ääh....

Opistotalo on keltainen talo, siitä liikkeelle siis. Yellow house? The Yellow house? A little yellow house? Sinne päin, mutta ei siellä asti... Ja taas me mietittiin... Loppusointu, pitäisikö nimessä olla loppusointu? House –mouse. MOUSE?! Mitä yhteistä on hiirellä ja opistolla? Hiiri on sitkeä ja sinnikäs, se tulee toimeen vähällä. Hiiri on reviiritietoinen, se ei luovuta helposti. Se pelkää rottia, mutta on valmis taistelemaan omiensa puolesta. Se on aktiivisin vuorokauden pimeimpinä aikoina, mutta sisällä se liikkuu kaikkina vuorokauden aikoina. (That´s it: Ihan kuin Lievestuoreen Setlementti ry:n ja kansalaisopiston väki ja opistotoiminta.)
Lisää yhtäläisyyksiä löytyi roppakaupalla: Opistolla ja opiston ryhmissä käyvät osallistujat ja tuntiopettajat vipottavat ja vipeltävät ryhmästä ja paikasta toiseen. Opiston luottamushenkilöt ja operatiivinen johto yrittävät viiksikarvat vipattaen nuuhkia, mihin suuntaan ollaan menossa, kannattaisi mennä, tai ei todellakaan pitäisi nokkaansa tunkea. Tiedonjyväsiä jaetaan niin opiston ryhmissä kuin esimerkiksi alakerran väen keskuudessa, lasten toiminnan puolella. Toimistossa hiiri on koko ajan töissä, ja siellä rapistellaan ja välillä myös silputaan papereita. Kun opiston henkilökunta on ihan finaalissa, jostain aina ilmestyy alakerran keittiön pöydälle herkkukasa: jäätelöllä päällystetty kääretorttu, lajitelma erilaisia karkkeja, muutama paketti suklaakeksejä ja pannullinen kahvia. Näitä sitten yhdessä tuumin mutustellaan poskipussit pullollaan kohti uutta nousua. Ja kun kaiken tämän lisäksi on oikeasti olemassa tarina pienestä marmeladihiirestä, hyvästä haltiasta, joka otti hiirulaisen muodon, nimi oli ilmeistäkin ilmeisempi. Marmelademouse of the yellow house tulee pitämään sisällään niin tuntiopettajien kuin vakituisen henkilökunnan mietteitä, ajatuksia ja sattumuksia päivien tapahtumista. Ja ehkäpä tänne joskus joku opistotoiminnan luottamushenkilöistäkin ehtii kirjoitella. Tervetuloa viipottamaan kanssamme keltaisen talon maailmaan, toivoo Sari, Piia ja Markku

7 kommenttia:

 1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Tämä ei ole testi, vaan ihan oikea kommentti! WUHUU! Itkunauruja odotellessa :´´D

  T. Nimetön Hensku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Sulle täytyy Hensku joku kerta omistaa ihan koko kirjoitus.

   Poista
 3. Onnea uudelle blogille! Tämä blogi pääsee kyllä heti minun suosikkilistalleni. Mielenkiintoisia juttuja, kuvia ja paljastuksia odotellaan jo innolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yellow House oli tänäänkin saranat sepposen selällään klo 08.00-17.00, ja sit vielä varsinaisen peliajan päätyttyä jatkoajalla klo 18.00-20.00. Eiköhän noista päivistä aina jotain näppäiltävää kerry. :)

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Mahtavuutta ;) Tarinoitanne odotellen ;)

  VastaaPoista