torstai 9. lokakuuta 2014

Sopivasti Sekaisin

Lievestuoreella on alkamassa ”Mä oon, mikä oon; mielenterveys tutuksi"-kampanja. Kampanjan tarkoituksena on tehdä mielenterveyteen liittyviä asioita tutuksi paikallisesti, sekä lisätä suvaitsevaisuutta ja tietoisuutta. 

Kuvassa ahkera ja niin kovin rakas imurimme Turo.

Keltaisessa Talossakin on kovasti asiaa pohdittu. Mitä on mielenterveys, mistä se koostuu, kuka sen määrittelee? Miksi nerouden ja hulluuden raja on häilyvä. Miksi nykyään on niin vaikeata hyväksyä erilaisuutta? Jos joku asia ei tunnu mielestämme oikealta, miksi yritämme vääntää sen väkisin `normaaliuden muottiin´?

Miten Keltaisen Talon väki sitten tukee mielensä hyvinvointia ja onko siinä jokin yhdistävä tekijä? Järjestötyö sinänsä on jo yksi mielen hyvinvointia tukeva seikka. 
Teemme todellakin työtä, millä on merkitystä!
Kun työtä tehdään antaumuksella, tunteet ovat aina pelissä ja niitä tämän talon sisällä riittää. Joskus mennään raivon antamalla voimalla, joskus nauretaan niin, että kahvit on tietokoneen näytöllä. Iloitaan postissa saapuneista pölypusseista tai vaaleanpunaisesta vessapaperista. Laitetaan imurille silmät ja annetaan hänelle nimi. Katsotaan maailmaa jumppapallon päältä. 

Keltaisen Talon hiirulaisia yhdistääkin tietynlainen luova hulluus. Kyky nähdä toisin. Ollaan hetkessä kiinni. Riemuitaan, surraan, iloitaan ja sisuunnutaan! Eletään ja koetaan.

Erään kouluttajan sanoin "Ollakseen elinvoimainen, ihmisen tulee uskaltaa tuntea ja näyttää kaikkia tunteita!" Tähän olemme aina uskoneet ja tätä myös noudatamme. Hillitty, elegantti, kasvoton asiallisuus ei ole meidän juttumme. Kansainvälisen Setlementtiaatteen mukaisesti: "Ihmiseltä ihmiselle" ja "Ihmisen puolesta, ihmisen kanssa."

Näillä eväillä Keltainen Talo on porskuttanut välillä vastatuuleen, välillä myötätuuleen, välillä (joskin harvoin) kellunut ajan virrassa. :) 

Keltaisessa Talossa majailee myös Thö Säälittävät improryhmä, jonka Sopivasti Sekaisin improshow perjantaina 10.10. klo 20.00 on lähtölaukaus ”Mä oon, mikä oon; mielenterveys tutuksi"-kampanjalle. Keikan lopuksi Thö Säälittävät julkaisevat mielen hyvinvoinnin teesit. - Ne eivät ole ollenkaan säälittäviä. <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti